Home

Achtergrond

’Centralisatie kan leiden tot einde productschappen’

De centralisatie van taken van productschappen kan helemaal verkeerd uitpakken en leiden tot het verdwijnen van de organisaties, waarschuwen Siem Korver en Martijn Rademakers.

Het tweetal benadrukt de ver­schillen tussen de schappen. ”Het opsluiten van een bont gezelschap in een organisatorische dwang­buis kan funest zijn voor de slag­vaardigheid van productschap­pen”, schrijven ze in een opinie­stuk.

Korver, onder meer be­stuurslid van het Productschap Vee en Vlees en directeur public affairs bij Vion, heeft het artikel op persoonlijke titel geschreven. Mede-auteur Rademakers is di­rectielid bij het Center for Strate­gy & Leadership in Rotterdam.Met een ’one size fits all’-model voor productschappen – dat ge­richt is op kostenbesparing en ef­ficiëncy – verdwijnt slagvaardig­heid, vindt het tweetal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.