Home

Achtergrond

Cargill verhoogt welzijn varkens

Het Amerikaanse vleesconcern Cargill heeft het welzijn van zijn vleesvarkens de afgelopen twee jaar verhoogd.

Zo startte het bedrijf in 2007 met groepshuisvesting voor zeugen. Inmiddels zit de helft van de zeugen, die onder contract staan bij Cargill, in groepen. Het bedrijf wil dat aantal de komende jaren verder verhogen. Dat meldt de Amerikaanse internetsite meatingplace.com.

Naast het verhogen van het welzijn van zeugen via groepshuisvesting introduceerde Cargill ook een programma voor chauffeurs om het welzijn van vleesvarkens tijdens het transport naar de slachterij te verbeteren. Medewerkers in de slachterijen van Cargill hebben bovendien een training gekregen in de juiste manier van behandelen van de vleesvarkens in de slachterijen. Om het welzijn van vleesvarkens in zijn slachterijen te kunnen controleren, heeft Cargill daar camera’s geplaatst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.