Home

Achtergrond 478 x bekeken

CRV verwacht veel van nieuwkomer Kylian

Fokkerijorganisatie ziet roodbonte stier Van de Peul Kylian als beste binnenkomer deze draai.

De stier is terug te vinden op de elfde plek op de index. "Deze stier laat duidelijk zien dat Kian ook een goede stiervader is", vertelt een woordvoerder.

Kylian heeft een plus in de melk van 1.244 kilo, -0,24 procent vet en +0,04 eiwit. De stier is een ander type vererver dan Kian, maar heeft wel de beste benen met zijn vader gemeen. CRV verwacht dan ook een enorme vraag naar deze nieuwe Kianzoon.

Eerder debuteerde al Kianzoon Apina Curtis. Deze stier boekt ook nu NVI-winst dankzij een hogere levenduurfokwaarde en winst op alle bovenbalkkenmerken. Opmerkelijk is de hoge binnenkomst van de roodbonte stier Everlight (Pericles x Lightning).

Met 228 NVI-punten komt de stier op de derde plaats binnen. De stier scoort onder meer 110 punten voor uier en 105 punten voor
benen. Opvallend is de enorme gehaltenvererving. Hij stamt uit de als vaars met de maximale score van 89 punten gewaardeerde Lightningdochter Alumette van Jan Kolff uit Woudrichem.

Indexdraai

CRV is meer dan tevreden met de afgelopen indexdraai. De fokkerijorganisatie ziet veel van haar stieren hoog doorkomen en kent weinig dalers. O-man lijkt te gaan zorgen voor de nieuwe generatie zwartbonte fokstieren. Daarnaast zijn er veel actuele stieren die het relatief goed blijven doen.

Goolstar Diamond en Beekmanshoeve Bertil zijn duidelijke voorbeelden van stieren die het goed blijven doen. Laatstgenoemde steeg met 31 punten naar 215 NVI. De tweedekalfsdochters van Bertil stuwen de productie-index van hun vader nu naar een nieuwe hoogte. Het eiwitgehalte stijgt naar +0,22 procent. Ook de melkvererving is gestegen (+895 kilo).

Ook Picston Shottle van Ingenieursbureau Heemskerk blijft het goed doen. De stier steeg met 30 punten naar 205 NVI. Shottle blijft de onbetwiste leider als exterieurverbeteraar met 117 punten voor totaalexterieur. Heemskerk verwacht veel van de fokstieren Legend en Hayden, beide O-Man zonen die al op de Interbullindex te vinden zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.