Home

Achtergrond 172 x bekeken

CDA-prominent zegt lidmaatschap op

CDA-prominent en emeritus-hoogleraar sociologie Anton Zijderveld heeft afgelopen maand het lidmaatschap van zijn partij opgezegd. Dat zegt hij vanochtend in De Andere Wereld van de IKON op Radio 1.

Zijderveld is teleurgesteld in de koers van het CDA en vindt dat zijn voormalige partijgenoten te weinig afstand nemen van het populisme van Geert Wilders. Hij vindt onder andere de uitspraak van partijvoorzitter Peter van Heeswijk ,,griezelig'' dat het CDA bij de volgende verkiezingen openstaat voor een mogelijke samenwerking met de PVV van Wilders.

Zijderveld pleitte onlangs nog voor een toenadering tot de islam en voor het afstand nemen van de ,,islamofobie'' van Wilders. Het CDA laat volgens hem de oren te veel hangen naar Wilders. Dat leidt tot populisme die ,,niet past bij het CDA''. Dat de CDA-fractie in de Tweede Kamer deze week tegen een legerimam bij Defensie stemde is volgens Zijderveld een bewijs van de krampachtigheid waarmee zijn vroegere partij met de islam omgaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.