Home

Achtergrond

Buiten spelen en voetbal populairst onder kinderen

Buitenspelende kinderen voetballen het liefst of verzinnen ter plekke wat ze met vriendjes gaan doen.

Dit blijkt uit onderzoek van televisiezender Nickelodeon naar aanleiding van de Buitenspeeldag op 10 juni, zo maakte de tv-zender vandaag. Tijdens de Buitenspeeldag gaan de website en programma's van de kinderzender 's middags net als eerdere jaren op zwart om kinderen aan te moedigen naar buiten te gaan.

Bijna een kwart van de jongens gaf aan dat zij op Buitenspeeldag willen voetballen. Meisjes bedenken liever buiten pas wat ze gaan doen (16 procent). Aan het onderzoek deden 916 kinderen tussen de zes en twaalf jaar mee.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Deze themadag valt samen met de Nationale Straatspeeldag, die sinds 1994 door 3VO, de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisaties, wordt georganiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.