Home

Achtergrond 160 x bekeken

Brussel wil privacy internetgebruiker beschermen

Internetgebruikers in de EU moeten het recht hebben zelf te bepalen hoe hun persoonsgegevens worden gebruikt.

De Europese Commissie zal altijd actie ondernemen, als EU-lidstaten er niet voor zorgen dat dat recht wordt gewaarborgd bij nieuwe internettechnologieën, zoals reclame op basis van internetgedrag en online sociale netwerken (bijvoorbeeld Hyves en Facebook).

Europees Commissaris Viviane Reding (Informatietechnologie) heeft dat dinsdag gezegd. "De Europese privacyregels zijn glashelder'', aldus de eurocommissaris. "Persoonsgegevens mogen alleen worden gebruikt met voorafgaande toestemming door de betrokkene''. Aan dit basisprincipe valt volgens haar niet te tornen.

Reding maakte dinsdag bekend, dat ze een procedure tegen het Verenigd Koninkrijk begint na klachten van internetgebruikers over schending van hun privacy.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.