Home

Achtergrond

Brown verwacht moeizame G20-onderhandelingen

De onderhandelingen bij de G20-top, die deze week in Londen plaatsvindt, zullen moeizaam verlopen.

Daarvoor waarschuwde de Britse premier Gordon Brown woensdag in zijn openingsspeech.

"We hebben moeilijke onderhandelingen voor de boeg. Het zal niet makkelijk worden'', aldus Brown. Er bestaat onenigheid tussen de Verenigde Staten en Europa over hoe de economische crisis het beste kan worden bestreden. Washington wil dat meer wordt gedaan om de economie te stimuleren, terwijl Frankrijk en Duitsland juist meer regelgeving voor de financiële markten willen doorvoeren.

De Britse premier had voor de opening van de G20 een ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama. Die zei er vertrouwen in te hebben dat overeenstemming zal worden bereikt over hoe de economische problemen het beste kunnen worden aangepakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.