Home

Achtergrond

Britten verkopen Stilton aan China

De Britse geintegreerde zuivelcooperatie Milk Link heeft een contract gesloten met het Chinese Yili voor de export van Stilton en Cheddar kaas.

De Britse kaassoorten zullen worden verkocht in de grote supermarkten en ook op het menu staan in belangrijke hotels in China.

De eerste partij Britse kaas is inmiddels al in China aangekomen. Volgens Milk Link vertoont de Chinese kaasmarkt een sterke groei. Yili, een van de grootste zuivelbedrijven in het land, probeert op deze markt een leidende positie te verwerven. De kaas wordt verkocht onder het Pureday merk van Yili maar krijgt op de verpakking ook het logo van de Britse leverancier.

Volgens hoofd export Simon Mercer verkoopt Milk Link haar kazen inmiddels aan 25 grote afnemers in twintig landen. Milk Link's dochterbedrijf The Cheese Company heeft vier fabrieken met alles bij elkaar duizend werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.