Home

Achtergrond

Britse ouderen bezuinigen op eten

Meer dan een op de vijf Britse ouderen (22 procent) slaat maaltijden over om financieel uit te komen.

Ook besparen de 60-plussers op verwarming, elektriciteit en andere essentiële zaken. Dat meldden Britse media woensdag op basis van onderzoek van liefdadigheidsorganisaties.

Een kwart van de mensen koopt minder eten om rond te kunnen komen. Veel ouderen (42 procent) hebben door de recessie ook geen geld meer om leuke dingen te doen. Daardoor dreigen zij in een sociaal isolement te raken.

Groot-Brittannië is hard geraakt door de wereldwijde financiële crisis. Ouderen voelen de crisis volgens het onderzoek het hardst in hun portemonnee. De liefdadigheidsorganisaties hopen dat de overheid in de begroting rekening houdt met de kwetsbare ouderen en meer geld beschikbaar stelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.