Home

Achtergrond 161 x bekeken

Brit gebruikt 13.000 plastic tasjes in zijn leven

In Groot-Brittannië begint dinsdag een campagne om het hergebruik van plastic tasjes te bevorderen.

Iedereen die boodschappen doet, verslijt in zijn leven 13.000 tasjes, zo stelt de overheid. "We kunnen simpelweg niet blijven doorgaan met elk jaar miljarden nieuwe tasjes te gebruiken. Het is verspilling en een zichtbaar symbool van onze wegwerpmaatschappij'', zei minister Jane Kennedy van Milieu. Volgens Brits onderzoek gebruikt een gemiddelde consument meer dan 160 nieuwe plastic tasjes per jaar. In 2008 zijn er 9,9 miljard nieuwe tassen over de toonbank gegaan.

Vorig jaar waarschuwde premier Gorden Brown de detailhandel actie te ondernemen. Anders zou hij hen dwingen klanten te laten betalen voor de tassen. De nieuwe campagne moet mensen aanmoedigen tassen te hergebruiken. De zeven grootste supermarkten hebben toegezegd voor mei de uitgifte met de helft te hebben teruggedrongen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.