Home

Achtergrond 159 x bekeken

Bosgebied bewaakt na vondst bommen

Een bewakingsbedrijf surveilleert in een bosgebied tussen Nijmegen en Groesbeek na de vondst van drie bommen uit de Tweede Wereldoorlog.

De zware bommen worden na het paasweekend onschadelijk gemaakt, aldus de gemeente Groesbeek vandaag.

De bommen, een Amerikaanse 500-ponder en twee Duitse bommen, werden deze week gevonden. Een hobbyist met een metaaldetector had er de grond afgespeurd. De Amerikaanse bom kan niet worden vervoerd en zal onder een laag van vijf meter aarde tot ontploffing worden gebracht.

Tot die tijd houden bewakers het bosgebied in de gaten om ongelukken te voorkomen. De gemeente Groesbeek denkt dat veel wandelaars in het paasweekend de bossen intrekken. Experts kijken of er nog meer explosieven in de grond zit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.