Home

Achtergrond

Bootvluchtelingen overspoelen Grieks eilandje

De bevolking van een klein Grieks eilandje voor de kust van Griekenland heeft bij de regering in Athene aan de bel getrokken.

Sinds het begin van dit jaar zijn al bijna 3500 bootvluchtelingen aangekomen op het eiland Agathonisi, waar in totaal maar ongeveer 150 mensen wonen.

De burgemeester van het eilandje heeft de overheid daarom om hulp gevraagd. "We hebben geen geld meer om deze mensen te helpen. Op sommige dagen zijn er meer vluchtelingen dan inwoners'', zei Evangelos Kottoros woensdag tegen een nationale radiozender.
Vanwege de enorme toestroom van bootvluchtelingen zouden sommige inwoners het eiland inmiddels zijn ontvlucht. "We hebben meegemaakt dat bootvluchtelingen onze huizen binnendrongen op zoek naar eten'', zei Kottoros.

Griekenland vormt de zuidoostelijke grens van de Europese Unie. In heel 2008 probeerden 146.000 vluchtelingen illegaal het land binnen te komen, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken in Athene woensdag bekend. Het merendeel daarvan zou uit Turkije komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.