Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Bommelerwaard kost Defensie meer dan 40 miljoen

Defensie moet de schadeclaims die volgden op de stroomstoring door het ongeluk met een Apache-helikopter in de Bommelerwaard zelf betalen.

Het gaat om meer dan 40 miljoen euro, zei staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) vandaag in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

Eind 2007 veroorzaakte een ongeluk met een Apache een stroomstoring in de Bommelerwaard. Defensie kreeg hierdoor ongeveer achtduizend schadeclaims van particulieren en bedrijven. De meeste meldingen van particulieren (5340) zijn inmiddels afgerond. De Vries verwacht in juli dit jaar de ongeveer 2660 claims van bedrijven allemaal een voorstel tot afhandeling te hebben gestuurd.

De 40 miljoen euro is een van de tegenvallers waar Defensie zich dezer dagen over buigt. De Vries heeft ook te maken met ongeveer 40 miljoen euro extra personeelskosten door de verhoging van de pensioenpremie. Ook moet Defensie net als de andere ministeries de broekriem aantrekken vanwege de financiële tegenvallers van het kabinet. Voor De Vries komt dat neer op ongeveer 50 miljoen euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het zijn maar peanuts vergeleken met de kosten in Uruzgan

Of registreer je om te kunnen reageren.