Home

Achtergrond 1 reactie

Boerenbond: Brussel miskent crisis landbouwmarkten

De Europese Commissie miskent de omvang en de toenemende impact van de economische crisis op de landbouwmarkten. Dat stelt de Belgische Boerenbond in reactie op de uitkomsten van de landbouwraad in Luxemburg.

De EU-landbouwraad besprak verschillende maatregelen die de gevolgen van de economische crisis in de landbouwsector zouden kunnen opvangen. Maar de verzoeken om exportrestituties voor varkensvlees, ondersteuning van de zuivelmarkt en een vervroegde uitbetaling van de bedrijfstoeslagrechten werden afgewezen. De Commissie ontloopt daarmee haar verantwoordelijkheid, oordeelt de Boerenbond. “De reactie van de Commissie op de legitieme vragen van de landbouwsector is teleurstellend en onbegrijpelijk.”
“De Europese Commissie kondigt al sinds vorig jaar het einde van de crisis in de varkenshouderij aan. Ze zitten er spijtig genoeg nog steeds flink naast”, reageert de bond. “De melkprijs is dramatisch laag en veel melkveehouders staat het water aan de lippen. Een stabiele melkprijs die niet leefbaar is kan toch nooit de oplossing zijn.”
Zie ook:
Uitbetaling toeslagen niet eerder

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    horende doof en ziende blind,ze hebben het alleen maar druk om de regels nog weer strenger te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.