Home

Achtergrond

Bloeiproeven lelies te zien voor beoordeling

Leliebollenleverancier Onings Holland in het Westlandse Poeldijk toont bloeiproeven van lelies uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Het gaat om 830 monsters in ruim 110 variëteiten. De bloeiproeven geven een overzicht van de kwaliteit van de bollen. Voor bol- en bloemkwekers en -handelaren is dit de mogelijkheid om het assortiment te beoordelen. De tentoonstelling heet Het Zuidelijke halfrond in bloei.

De resultaten van de bloeiproeven zijn vanaf juni te vinden op de website van Onings. Bollen van het Noordelijk halfrond zijn te zien op de lelieshow die Onings medio mei in de Keukenhof houdt. Dan zijn 3.096 opplantingen van meer dan 510 soorten te zien; het grootste handelsassortiment dat ineens te beoordelen is.

Of registreer je om te kunnen reageren.