Home

Achtergrond

Bloed van stier O-Man stroomt rijkelijk

World Wide Sires (WWS) timmert aan de weg met O-Man, de nummer 1 in de nieuwe stierenindex. CRV met zonen van deze Amerikaanse stier, zoals Ficton, maar ook andere fokkerijorganisaties en importeurs hebben ook sperma van interessante O-Man-zonen in het vat zitten.

In Denemarken zijn de zonen van O-Man hun vader al voorbij gestreefd. Het gaat om de volle broers Opman en Olymp, de nieuwe nummer 1 in Denemarken. Importeur Koole&Liebregts heeft sperma van deze O-Man-zonen uit Denemarken beschikbaar.
Alta heeft AltaOtto, een O-Man-zoon uit een Mtoto moeder. Deze pinkenstier (106) combineert veel melk met 108 totaal exterieur, 449 dagen levensduur, 110 celgetal en 101 vruchtbaarheid.

Een andere O-Man-zoon van Alta is AltaOmax. ”Zijn moeder produceerde in haar eerste lijst ruim 13.500 kilo melk met 3,60 procent eiwit”, aldus Alta. Deze pinkenstier is getest in het Advantage-testprogramma van Alta op 185 bedrijven. ”Met 105 celgetal, 255 dagen levensduur en 110 totaal exterieur zal de vraag groot zijn naar zijn sperma”, verwacht Alta.

Maar er zijn meer interessante, nieuwe stieren. KI Kampen heeft met Fuego een interessante nieuwkomer. De roodbonte Fuego (Coctail 19 x Andries x Sunny Boy) debuteert hoog met +152 NVI. Fuego is halfbroer van oud-NRM-kampioene Flora en van Puntdroad. De stier is gefokt door Woestenenk uit Laren die Fuego als embryo kocht van Dorrestyn uit Laren.

Of registreer je om te kunnen reageren.