Home

Achtergrond 174 x bekeken

Blank kalfsvlees keldert flink

In de eerste maanden van 2009 bleef de prijs van blank kalfsvlees nog aardig in de benen. Maar die tijd is toch echt voorbij. Blank koerst hard naar beneden en heeft de grens van €4 alweer doorbroken.

Blank kalfsvlees noteert €0,12 lager, op €3,90 per kg. Een jaar eerder kwam blank nog uit op €4,40. De traditionale dip ná Pasen komt bovenop de moeizame markt. Het aanbod is namelijk iets te groot.

Toch is dat niet het grootste probleem. De vraag valt simpelweg tegen. Duitsland was al langer een moeilijk verhaal, maar nu wordt de situatie in Frankrijk en Italië ook minder rooskleurig. Slachterijen spelen hier op in en slachten al minder.

De komende weken lijkt het er niet op dat de vraag zal gaan aantrekken. De prijzen van blank kalfsvlees blijven onder druk staan. De daling vlakt wel iets af.

Ook bij de rosés, ouder dan acht maanden, is er geen sprake van een feeststemming. Er gaat €0,02 van de prijs af, tot €2,74 per kg. Vorig jaar rond deze tijd noteerde rosé nog €3,05.

Het lijkt erop dat de bodem bereikt is. Maar als de concurrentie, de slachtkoeien, ook in prijs blijft zakken, kan de rosé wel eens door die bodem gaan zakken. De slachtkoeien gaan de komende weken een bepalende rol spelen in de koers van deze rosés.

De jonge rosés noteren onveranderd op €3,28. Maar ook hier geldt: de prijzen staan onder druk.

prognose:

blank goedkoper, rosés moeizaam stabiel

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.