Home

Achtergrond 170 x bekeken

Blank gaat door grens €4 zakken

Blank kalfsvlees wordt wederom goedkoper. Er gaat een dubbeltje van de prijs af, tot €4,02 per kg. Toch wordt het verschil met vorig jaar steeds kleiner. Blank kalfsvlees noteerde toen €4,62.

Het aanbod van blank kalfsvlees is simpelweg te groot. Dat nekt de prijs. Want de buitenlandse vraag is best redelijk. Alleen in Duitsland is de vraag vrij matig.

Volgende week daalt de prijs van blank kalfsvlees nog verder. Maar de daling zal minder fors zijn. Dat komt omdat slachterijen met Pasen één dag minder slachten. Dat zorgt voor wat verlichting.

De roséprijs (ouder dan 8 maanden) staat nog altijd onder druk. Ook hier gaat een dubbeltje van de prijs af, tot €2,76 per kg. Het verschil met vorig jaar loopt weer op. Toen noteerde rosé nog €3,05. Ook hier is het einde van de prijsdaling niet meteen in zicht. Zeker niet omdat slachtkoeien ook gewoon goedkoper worden.

Rosés jonger dan 8 maanden, moeten nu ook een behoorlijke prijsdaling toestaan. Er gaat €0,12 van de prijs af, tot €3,28 per kg. Het aanbod is ook hier te groot.

prognose:

blank goedkoper, rosé licht dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.