Home

Achtergrond

Bill Clinton: financiële crisis geen excuus

De financiële crisis is volgens Bill Clinton geen excuus om problemen rondom inkomensongelijkheid en klimaatverandering voor ons uit te schuiven.

Dit zei de voormalige president van de Verenigde Staten donderdag in zijn toespraak in het Europees Parlement in Brussel. Ongelijkheid, instabiliteit en gebrek aan duurzaamheid zijn problemen die volgens Clinton worden veroorzaakt door globalisatie en de toenemende onderlinge afhankelijkheid in de wereld. "Er wordt te veel gepraat over wat er gedaan moet worden en hoeveel geld dat moet kosten. Beter is het om naar oplossingen te zoeken en te kijken hoe die bereikt kunnen worden'', aldus Clinton.

De oud-president zegt het stimuleringsprogramma van Barack Obama te steunen omdat het nodig is mensen op weg te helpen. "Toch kunnen we niet al ons geld daaraan uitgeven en weglopen voor andere problemen in de rest van de wereld.'' De Amerikaan prees het beleid van de Zweedse regering, die volgens hem in staat is tot zowel energiebesparing als het creëren van banen. "We hebben meer van dit soort voorbeelden nodig'', aldus Clinton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.