Home

Achtergrond 162 x bekeken

Besprekingen G20 begonnen

De regeringsleiders van de twintig landen die de G20 vormen, zijn donderdag begonnen aan hun besprekingen over pogingen de economische recessie te bedwingen.

Zij zijn bijeen in een conferentiecentrum in de Docklands in Londen. De regeringsleiders willen met maatregelen komen om de huidige economische en financiële problemen te overwinnen en soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

De Verenigde Staten, gesteund door Groot-Brittannië, pleiten er vooral voor dat landen extra geld in hun economie pompen. Europese leiders, onder wie president Nicolas Sarkozy van Frankrijk en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, willen vooral meer en strenger toezicht op de banken en andere ondernemingen in de financiële sector. In de G-20 zijn de rijkste industrielanden en de belangrijkste opkomende economieën als China en Brazilië vertegenwoordigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.