Home

Achtergrond 171 x bekeken

Belgische knuffelrobot voor zieke kinderen

De Vrije Universiteit van Brussel demonstreert dinsdag het eerste prototype van de knuffelrobot genaamd Probo.

De robot zal worden ingezet in ziekenhuizen om het leed van kinderen te verzachten.

Het groene knuffeldier heeft een zachte vacht en een veerkrachtige lichaamsbouw en is voor kinderen dus zeer knuffelbaar. Probo kan emoties tonen, zijn omgeving waarnemen en daarop reageren. Dit is erg belangrijk, omdat 60 procent van de communicatie non-verbaal is en via gelaatsuitdrukkingen verloopt.

De nieuwe generatie robots zal in het dagelijks leven nauw samenwerken met de mens. Ze kunnen huishoudelijke taken verrichten, maar ook worden ingezet voor kinder-, ouder- en ziekenzorg.

In Japan kwam in 2004 al een pratende knuffelrobot op de markt voor eenzame bejaarden. De Nederlandse zorginstelling Lentis wil in de toekomst gebruik maken van dit robotzeehondje Paro. Als proef zet de organisatie de knuffelrobot in bij de zorg aan zieke kinderen en dementerenden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.