Home

Achtergrond 195 x bekeken

Belgen eten thuis meer groente en fruit door recessie

Belgen consumeerden in 2008 meer verse groente in eigen huis.

De aankoop van groente nam met 4,4 procent toe per hoofd van de bevolking. Volgens promotie-organisatie Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) is de toename ingegeven door de economische recessie en de bankencrisis.

Bovendien waren de winkelprijzen van groente en fruit bijna 5 procent lager dan in 2007. Vers fruit daarentegen was 6,6 procent duurder en kende bij een forse bestedingsgroei (5,7 procent) toch een kleine daling in aangekocht volume.

Gemiddeld kocht een Belg vorig jaar 78,4 kilo vers fruit voor een bedrag van 166 euro en bijna 59 kilo groente ter waarde van 124 euro. Tomaat, broccoli en kool zijn populair.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.