Home

Achtergrond

'Beleid tegen fijnstof minder goed dan verwacht'

Het beleid om de uitstoot van fijnstof te beperken zal waarschijnlijk minder resultaat opleveren dan verwacht.

Dat concludeert TNO in een studie die dinsdag is gepresenteerd. De reden is volgens de onderzoekers dat het huidige beleid niet is gericht op de ultrafijnstof. En juist die zeer fijne stofdeeltjes worden in behoorlijke mate door auto's uitgestoten. Mensen die bijvoorbeeld langs drukke wegen wonen, worden er aan blootgesteld. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat het ultrafijnstof diep doordringt in de longen en in de bloedbaan.

TNO heeft metingen naar het ultrafijnstof uitgevoerd in bijvoorbeeld de binnenstad van Rotterdam en bij de Drechttunnel bij Dordrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.