Home

Achtergrond

Bel-me-nietregister geldt echt vanaf 1 oktober

Bedrijven die ook na 1 oktober 2009 mensen blijven bellen met verkooppraatjes kunnen worden aangepakt als ze vooraf niet het speciale bel-me-nietregister hebben geraadpleegd.

Dat is een van de afspraken waaronder staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) woensdag zijn handtekening heeft gezet.

Heemskerk heeft stichting Infofilter aangewezen als beheerder van het nu wettelijke bel-me-nietregister. Volgens de staatssecretaris voorkomt dit dubbel werk. Mensen die zich al eerder inschreven, hoeven dat nu niet opnieuw te doen en Infofilter heeft al ervaring opgedaan op dit terrein.

Iedereen die zich op deze lijst laat zetten, mag niet meer ongevraagd worden gebeld met verkooppraatjes. Consumenten die zich aanmelden (www.bel-me-niet.nl) en na 1 oktober toch nog telemarketeers aan de lijn krijgen, kunnen hun klacht neerleggen bij www.consuwijzer.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.