Home

Achtergrond 187 x bekeken

Bedrijfsoverdracht wordt fiscaal aantrekkelijker

Bedrijfsoverdracht wordt fiscaal eenvoudiger en aantrekkelijker.

Dat is een van de gevolgen van een herziening van de schenk- en erfbelasting die staatssecretaris De Jager van Financiën heeft voorgesteld. De vrijstelling gaat omhoog: in de nieuwe wet geldt een vrijstelling van 90 procent van de waarde van het bedrijf. Dat is nu 75 procent. Voor de verschuldigde belasting over de resterende 10 procent kan tien jaar uitstel van betaling worden verkregen.

Daarnaast wordt het overdragen van een bedrijf bij leven een stuk eenvoudiger en voordeliger. Bij schenken worden leeftijdsgrens en arbeidsongeschiktheidseis losgelaten. Beoogde ingangsdatum van de herziene wet is 1 januari 2010.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.