Home

Achtergrond 201 x bekeken

Bayer CropScience breidt samenwerking Israël uit

Bayer CropScience breidt haar samenwerking met het Israëlische Evogene verder uit.

De beide zaaigoedproducenten gaan werken aan de verbetering van hybride rijst. Bayer krijgt van Evogene informatie over relevante genen. De overeenkomst betekent een intensivering van een al sinds 1997 bestaande samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Bayer geldt met een jaaromzet van circa 6,4 miljard euro als de op twee na grootste producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen.

Conventionele, hybride rijst wordt onder de merknaam Arize in momenteel zeven landen afgezet. Volgens Bayer zijn de zeven landen samen goed voor meer dan de helft van het wereldwijde rijstareaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.