Home

Achtergrond

Balkenende strijdt tegen protectionisme op G20

Premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos van Financiën maken van de strijd tegen protectionisme een van hun belangrijkste punten op de economische wereldtop vanavond en morgen in Londen.

"We moeten voorkomen dat landen kiezen voor eigen gewin'', zei Balkenende voorafgaand aan een diner van de regeringsleiders die vertegenwoordigd zijn op de G20-top van rijke landen en opkomende economieën. "Kiezen voor protectionisme is geen oplossing en geeft op de lange termijn nadelen'', aldus Balkenende.

Bos wees er op dat een aantal landen hun protectionistische plannen onder druk van de internationale gemeenschap al heeft ingetrokken. Zonder die internationale druk zou er volgens hem "geen enkele rem'' zijn op het beschermen en bevoordelen van de eigen economieën en industrieën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.