Home

Achtergrond 172 x bekeken

Balkenende pleit bij Obama voor aanpak klimaatproblemen

Premier Jan Peter Balkenende heeft in zijn eerste rechtstreekse gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama gepleit voor meer Amerikaanse betrokkenheid bij toekomstige klimaatafspraken.

Balkenende liet dat woensdagavond weten na het gesprek dat hij in de marge van de G20-top in Londen had met Obama.
"Ik heb het gehad over het feit dat de Verenigde Staten in het verleden niet meededen met Kyoto. En ik hoop dat de VS nu nadrukkelijk gaan meedoen met de totstandkoming van klimaatafspraken in Kopenhagen'', aldus Balkenende. In Kopenhagen wordt later dit jaar een nieuwe wereldklimaattop gehouden.

Balkenende noemde zijn eerste echte ontmoeting met Obama - na een eerder telefonisch gesprek - "een heel plezierige kennismaking''. Hij onderstreepte in het gesprek onder meer het belang van duurzaamheid en innovatie en de verbinding tussen de financiële crisis en andere zaken als het tegengaan van protectionisme, het belang van eeen vrije wereldhandel en de ontwikkeling van de armste landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.