Home

Achtergrond

Azië en Nieuw-Zeeland in spanning om varkensgriep

De autoriteiten in landen in Azië en Australië en Nieuw-Zeeland hebben burgers opgeroepen extra alert te zijn op griepsymptomen.

In Japan hebben luchthavens de controles verscherpt op passagiers uit Mexico. Als uit scans blijkt dat reizigers een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, worden passende maatregelen genomen.

In Mexico en over de grens met de Verenigde Staten zijn de afgelopen weken honderden gevallen van varkensgriep opgedoken. In Mexico stierven al 81 mensen aan de ziekte.

Media in Nieuw-Zeeland meldden vandaag dat een groep van 22 scholieren en drie docenten gedwongen thuis zitten, nadat ze zaterdag waren teruggekeerd uit Mexico. Ze hadden daar deelgenomen aan een taalcursus. Volgens de autoriteiten op het gebied van volksgezondheid in Nieuw-Zeeland kampen zeker zes scholieren met griepsymptomen. Maandag worden de uitslagen van bloedonderzoek bekend. Dan blijkt of sprake is van varkensgriep.

Het ministerie van volksgezondheid in China liet weten dat het de situatie op de voet volgt. De autoriteiten in Zuid-Korea, Hongkong en Australië gaven soortgelijke boodschappen af. Azië werd in 2003 hard getroffen door de uitbraak van SARS en de vogelgriep. Meer dan duizend mensen overleden aan deze ziekten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.