Home

Achtergrond 170 x bekeken

Autoriteiten praten over vrijlating Nederlands echtpaar

Onderhandelaars van de Jemenitische overheid hebben zondag gesproken met vertegenwoordigers van de stam die een Nederlands echtpaar heeft ontvoerd.

Een veiligheidsfunctionaris verklaarde dat de autoriteiten in Jemen bereid zijn om verder te praten over hun eisen, nadat zij het echtpaar hebben vrijgelaten. "Onze eerste zorg blijft de veiligheid van de gegijzelden'', benadrukte hij.

De ontvoerders zouden hun eisen inmiddels hebben afgezwakt. Stamhoofd Ali Nasser al-Siraji wil dat de politie een aantal militairen en veiligheidsfunctionarissen ondervraagt, die in april vorig jaar een aanslag zouden hebben gepleegd op de stam. Eerder wilde de stam dat deze mensen aan hem overgedragen zouden worden.

Jan Hoogendoorn, medewerker van een waterproject in Jemen van Vitens-Evides International, en zijn vrouw Heleen Janszen werden dinsdag in de buurt van de Jemenitische hoofdstad Sanaa ontvoerd. Tegenover diverse media hebben ze verklaard goed behandeld te worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.