Home

Achtergrond 181 x bekeken

Automobilist zet achtervolging in op ambulance

De politie in Groningen heeft zondagnacht een bestuurder opgepakt die een ambulance hinderlijk volgde. Dat maakte de politie bekend.

De 19-jarige bestuurder volgde de ambulance tijdens een spoedrit van Drachten naar Groningen met een snelheid van 180 kilometer per uur. Hij bleef continu achter de ambulance rijden en hield nergens minder dan 100 meter afstand.

Op de A7 geldt een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. Het ambulancepersoneel waarschuwde tijdens de rit de politie. Deze wist de snelheidsduivel op de Ketwich Verschuurlaan in de stad Groningen aan te houden. Het rijbewijs van de 19-jarige snelheidsduivel werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.