Home

Achtergrond

Australische verkeersminister weg na 30 boetes

Na een maand heeft de minister van Verkeer in de Australische deelstaat South Australia al ontslag moeten nemen.

Tom Koutsantonis hield zich namelijk niet aan de verkeersregels waarvoor hij verantwoordelijk was. Hij bleek meer dan dertig bekeuringen op zijn naam te hebben staan.

Hij reed te snel, telefoneerde met zijn mobieltje tijdens het rijden en negeerde een rood verkeerslicht. Sommige bekeuringen liet hij met opzet liggen. Voor enkele overtredingen moest hij zich voor de rechter verantwoorden, die hem tot een boete veroordeelde.

De 37-jarige ambitieuze politicus dacht maandag in eerste instantie de affaire nog wel te overleven. "Het spijt mij, ik ben veranderd'', zei de bewindsman. Hij liet weten alle boetes inmiddels te hebben betaald. Maar aan het eind van de dag nam hij toch maar ontslag omdat de affaire hem een effectief functioneren als minister in de weg zou staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.