Home

Achtergrond 178 x bekeken

Australië oogst minder suiker

Australië oogst volgend seizoen 2009/2010 minder suiker. De Commonwealth Bank of Australia gaat uit van een productiedaling van 4 procent ten opzichte van eerdere schattingen.

Analisten van de bank schrijven de daling toe aan het slechte weer. Eerder ging de bank uit van een productie van 4,8 miljoen ton ruwe suiker. Dat is in de jongste oogstprognose terug gebracht naar 4,6 miljoen ton.

Queensland produceert bijna alle Australische suiker. De deelstaat heeft last van overstromingen door overvloedige regenval.

Het afgelopen seizoen 2008/2009 heeft Australië 4,7 miljoen ton ruwe suiker geproduceerd. Het land is een van de grootste suikerexporteurs ter wereld. Australië exporteert driekwart van de suikerproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.