Home

Achtergrond 505 x bekeken

Artis krijgt miljoenen van landbouw

Minister Gerda Verburg van landbouw investeert de komende jaren 5 miljoen euro in de Amsterdamse dierentuin Artis.

Met de bijdrage zal Artis verscheidene onderwijsprojecten opzetten. Dit maakten het ministerie en Artis vandaag bekend.

Verburg zegt met de steun het natuuronderwijs in de Randstad te willen stimuleren. Ze hoopt dat allochtone kinderen meer met de natuur in aanraking komen. De dierentuin wordt de komende jaren flink verbouwd, een project dat Artis in totaal circa 80 miljoen euro kost.

Artis-directeur Haig Balian toonde zich blij met de financiële bijdrage. ”We hebben een grote traditie van educatie, met dit geld kunnen we onze projecten ombuigen naar moderne manieren van doen.” Artis ontwikkelt onder meer een zogeheten Kennisplein, een openbaar toegankelijke ruimte waar kinderen van alles over dieren kunnen leren.

Om de totale verbouwing te betalen zoekt de Stuurgroep Artis Masterplan financiers voor de verschillende onderdelen van de verbouwing. Met de bijdrage van Verburg heeft Artis genoeg geld om haar educatieve taken te kunnen blijven vervullen, aldus Balian. De totale verbouwing moet in 2014 gereed zijn. Eerder droeg de gemeente Amsterdam al 15 miljoen euro aan de verbouwing bij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.