Home

Achtergrond 1 reactie

Arla gaat 135 miljoen euro bezuinigen

Arla Foods gaat flink besparen op de kosten. Dat blijkt uit een nieuw bezuinigingsprogramma dat het Deens-Zweedse zuivelconcern vandaag op tafel heeft gelegd.

Het programma moet dit jaar een kostenreductie opleveren van 135 miljoen euro, ondermeer via het schrappen van 300 arbeidsplaatsen in de hoofdkantoren in Aarhus, Stockholm en het Engelse Leeds. In 50 gevallen betreft het vacatures die niet zullen worden ingevuld. In de productie vervallen volgens de directie geen arbeidsplaatsen.

"We draaien met de volle capaciteit om de melkaanvoer te verwerken," zegt directietopman Peder Tuborgh. De bezuinigingen zijn volgens hem dringend noodzakelijk om de melkprijs voor de leveranciers op het huidige niveau te kunnen houden en zo mogelijk te verbeteren. "Per 1 maart hebben we de melkprijs verlaagd en dat heeft onze eigenaars in een moeilijke situatie gebracht. Als consequentie daarvan lopen we het risico dat we op termijn leveranciers kwijt raken. Daarom is het alles overheersende doel nu om het rendement te herstellen en overeind te blijven in de concurrentie."

De bezuinigingen laten de eind vorig jaar gelanceerde nieuwe bedrijfsstrategie onverlet, onderstreept Tuborgh. Met die strategie mikt Arla op substantiële groei van de omzet via zowel organische groei als acquisities, met name op de Duitse en Poolse markt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Landbrug

    Ze hadden eerst, die top moeten wegsnijden en dan later zien of de melkprijs ook had moeten zakken.
    Trouwens het zijn 250 banen in de top!

Of registreer je om te kunnen reageren.