Home

Achtergrond

Arbo Unie waarschuwt voor herinzet personeel

Bedrijven moeten waakzaam zijn als ze personeelsleden inzetten voor ander werk dan ze normaal verrichten.

De kans op ongelukken op de werkvloer neemt daardoor toe, meent Arbo Unie, een van de grootste arbodiensten van Nederland.

"De huidige economische crisis dwingt veel bedrijven flexibel te zijn met de inzet van hun personeel, waardoor personeel vaker ingezet wordt voor nieuwe werkzaamheden die ze niet gewend zijn'', aldus de Arbo Unie dinsdag.

Als mensen steeds ander werk doen, kennen ze de procedures en veiligheidsvoorschriften onvoldoende, stelt de arbodienst. "Wat het risico op ongelukken extra groot maakt, is dat de bedrijven die nu het hardst worden getroffen door de crisis juist in die branches zitten waar relatief de meeste arbeidsongevallen voorkomen, bijvoorbeeld de bouw- en transportsector.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.