Home

Achtergrond 142 x bekeken

Apotheken moeten beter op medicijnen letten

Apotheken die buiten kantooruren medicijnen leveren, weten vaak nog niet of ze de juiste geneesmiddelen aan een patiënt geven.

Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een vervolgonderzoek naar de zogenoemde dienstapotheken. Hierin werken apothekers uit een groot gebied 's avonds, 's nachts en in het weekeinde samen op één vast adres, vergelijkbaar met huisartsenposten.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid), die het rapport van de inspectie naar de Tweede Kamer stuurde, heeft inmiddels met de apotheken afgesproken dat ze beter met informatietechnologie gaan werken om de uitwisseling van gegevens over medicatie op te krikken. De apothekers die meedoen aan de dienstapotheek, beheren hun patiëntenbestanden namelijk niet goed, stelde de inspectie vast. Ook bestaat er onvoldoende zicht op de werking van informatiesystemen.

Verder zouden huisartsen die zelf een apotheek hebben, hun gegevens beter moeten overdragen. Dat doen ze nu nauwelijks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.