Home

Achtergrond 4 reacties

Analisten: ‘Verkoop CNH door Fiat’

Analisten van het Amerikaanse beleggingskantoor Sanford C. Bernstein & Co opperen de verkoop van CNH als mogelijkheid voor het Fiat-concern om geld te genereren voor een eventuele overname van Chrysler.

CNH, bekend van de merken Case IH, New Holland en Steyr, is de tweede fabrikant van landbouwmachines ter wereld. CNH behoort tot de Fiat groep, die momenteel werkt aan een overname van het noodlijdende Chrysler en mogelijkerwijs ook de Duitse Opel-tak van General Motors.

De analisten van Bernstein zien de verkoop van CNH en wellicht ook Fiats vrachtwagendivisie Iveco als een goede mogelijkheid om de eventuele overnames te financieren. Volgens de analisten zouden CNH en Iveco, die vorig jaar samen verantwoordelijk waren voor ruim twee derde van Fiats concernwinst, bij verkoop ongeveer 15,4 miljard dollar op kunnen leveren.

Fiat-topman Luca Cordero zegt alle mogelijkheden te bekijken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ram

  he hoe is het met het combine van jullie en de prijs van die combine Is die combine goed om padie te laten oosten

 • no-profile-image

  oud ijzerboer

  ik heb wel interesse oud ijzer is wel wat waard

 • no-profile-image

  Philippe

  Vreemd dat een concern als Fiat zijn beste bedrijven wil verkopen (2/3 van de winst) om andere verlieslatende bedrijven op te kopen. 'k vraag mij af of in deze financiele crisis geïnteresseerde kopers zullen gevonden worden. Hopelijk brengt dit de toekomst van New Holland niet in gevaar.

 • no-profile-image

  Jan Hoste

  Dit lijkt me het verhaal van de boer die de kip met de gouden eieren verkoopt. Met de productie van landbouwmachines en bouwmaterieel opereert Fiat in een niche markt met aantrekkelijke marges. Het autosegment waarin men actief is (Ferrari uitgezonderd) is een massa markt met lage marges. Ik begrijp dat het Fiat concern zich vanwege de historie wil foccussen op de automarkt maar vanuit de positie van de aandeelhouder zou dit geen verstandig besluit zijn. Hopelijk gaat dit dan ook niet door.

Of registreer je om te kunnen reageren.