Home

Achtergrond

Alternatief plan voor asfalt rond Utrecht

Als een op de zeven automobilisten de auto zo af en toe een dag laat staan, zijn er geen nieuwe wegen rond Utrecht nodig.

Dat stellen De Vrienden van Amelisweerd en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU). De twee organisaties hebben het rapport De Kracht van Utrecht geschreven en overhandigden dit donderdag aan de gemeente Utrecht. Het rapport is een reactie op de startnotitie Ring Utrecht. In deze notitie worden verschillende modellen geopperd om Utrecht bereikbaar te houden. Een optie is een snelweg aan te leggen door landgoed Amelisweerd.

Afgelopen maanden waren er al veel protesten tegen de aanleg van deze weg. ,,Al dat extra asfalt rond Utrecht is helemaal niet nodig'', zegt Saskia Kluit van de NMU. ,,Als mensen de auto af en toe laten staan en met de fiets of het openbaar vervoer naar hun werk gaan, houden we Utrecht ook bereikbaar.'' Volgens de organisatie moet dan wel de capaciteit van het openbaar vervoer in de regio Utrecht verdubbelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.