Home

Achtergrond 2 reacties

Alarmfase vier wegens varkensgriep

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gisteravond tijdens spoedoverleg in Geneve het alarmniveau voor de dodelijke varkensgriep verhoogd van fase drie naar vier.

Oorspronkelijk zou de bijeenkomst vandag worden gehouden, maar de WHO besloot wegens de situatie in Mexico eerder bijeen te komen.
Volgens de VN-organisatie is het risico op een pandemie wezenlijk toegenomen. Hele gemeenschappen kunnen worden geraakt door besmetting van mens op mens.

De WHO wil nu de nadruk leggen op het tegengaan van de verspreiding van het nieuwe virus. Landen wordt gevraagd reisadviezen en controles van reizigers te overwegen. Getroffen landen zouden vaccinatiecampagnes moeten overwegen, evenals beperking van de bewegingsvrijheid van personen in besmet gebied.

De Mexicaanse minister van Gezondheid, José Angel Córdova, heeft maandagavond laat (plaatselijke tijd) bekendgemaakt dat er waarschijnlijk 152 mensen overleden zijn als gevolg van de varkensgriep in Mexico.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    richard

    in belgie heet dit voort mexicaanse griep om dat het niks meer met varkens te maken heeft. ik zou tog verwachten van boederij dat ze dit veranderen iemand moet het voor touw nemen.

  • no-profile-image

    varkenshouder

    als de boerderij nog een keer opzettelijk de fouten benaming gebruikt voor de mexicaansegriep zeg ik mijn lid maat schap op hoopelijk volgen er meer

Of registreer je om te kunnen reageren.