Home

Achtergrond

Al 4.500 condoleances voor omgekomen militair

Ruim 4.500 mensen hebben tot nu toe op de site van Defensie een condoleance achtergelaten voor de omgekomen militair Azdin Chadli.

Dat heeft Defensie donderdag gemeld. De 20-jarige soldaat der eerste klasse kwam maandag om het leven door een raketbeschieting op Kamp Holland in Uruzgan. Het lichaam van Chadli wordt donderdag aan het eind van de middag in Nederland terugverwacht. Zijn kist is vanuit Afghanistan begeleid door enkele naaste collega's.

Zaterdag wordt Chadli begraven in zijn woonplaats Uden. Voorafgaand aan de begrafenis op de Algemene Begraafplaats is er een afscheidsdienst in Gasterij de Pier. De moeder van Chadli heeft dat laten weten in een overlijdensbericht in het Brabants Dagblad.
Door de beschieting raakten vijf andere militairen gewond. Vier van hen kwamen woensdag in Nederland terug voor verdere medische behandeling. De vijfde gewonde blijft in Afghanistan en kan zijn werk daar waarschijnlijk voortzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.