Home

Achtergrond

Akkoord levering Russische olie aan China

China en Rusland hebben dinsdag hun handtekening gezet onder een akkoord over de aanleg van een oliepijpleiding en de levering van Russische olie aan China. Met het akkoord zijn vele miljarden gemoeid.

Volgens Russische media levert Rusland 23 jaar lang olie aan de Chinese markt. In ruil daarvoor leent China 25 miljard dollar aan Russische oliebedrijven voor de aanleg van een pijpleiding. De bouw daarvan begint nog deze maand en moet eind 2010 voltooid zijn. Jaarlijks levert Rusland 15 miljoen ton ruwe olie, aldus het Russische persbureau Interfax.

Chinese media noemden de overeenkomst een "enorme doorbraak'' in de samenwerking tussen beide landen op energiegebied. Zij gaven geen bijzonderheden over de financiële aspecten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.