Home

Achtergrond 626 x bekeken

Agco: winst daalt 43 procent door instorten Zuid-Amerika

De nettowinst van Agco is het eerste kwartaal 43 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

De winst kwam uit op 25,8 miljoen euro (33,7 miljoen dollar). De machinebouwer uit de Amerikaanse staat Georgia had last van wisselkoersen en teruglopende verkopen.

Agco, bekend van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra zag de omzet 11 procent dalen tot 1,2 miljard euro (1,6 miljard dollar). Wanneer wisselkoerseffecten worden weggecijferd, groeide de omzet licht. Het bedrijf zag de vraag in verschillende regio’s afnemen.

De vraag viel het duidelijkst terug in Brazilië en Argentinië. In Zuid-Amerika daalde de omzet in totaal met 26,6 procent, vooral omdat boeren moeilijker aan kapitaal kunnen komen. Bovendien zijn prijzen van graan en soja gedaald, en is daarom op veel plaatsen minder ingezaaid.

In Europa stegen de verkopen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De verkopen daalden echter in Scandinavië, Spanje, Oost-Europa en Rusland. In de VS groeide de omzet met bijna 13 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.