Home

Achtergrond 4 reacties

Actie tegen steun WNF en Solidaridad voor soja

De actiegroep gifsoja.nl is in samenwerking met de internationale organisatie La Soja Mata een campagne gestart tegen het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Solidaridad.

Aanleiding is de steun van de organisaties voor het opzetten van een verantwoord label voor RoundupReady soja van Monsanto. De intitatiefnemers van de campagne zijn van mening dat het verantwoord verklaren van RoundupReady soja de consument compleet misleidt.

De organisaties hebben inmiddels 1000 emails ontvangen met het verzoek uit de 'Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja' (RTRS), waar gesproken wordt over een verantwoord label voor de Roundup soja, te stappen. "De Ronde Tafel is in productielanden in Latijns-Amerika zeer omstreden en heeft daar geen enkel maatschappelijk draagvlak onder boerenorganisaties of NGO’s", zegt woordvoerder Nina Holland. "Het is dan ook vooral een platform van grote sojaproducenten, agribusiness en biotechbedrijven als Monsanto."

Het WNF en Solidaridad melden in een reactie dat zij zich niet terug zullen trekken uit de RTRS. Het WNF wil het gesprek met producenten niet uit de weg gaan. Solidaridad geeft aan haar twijfels te hebben over de RTRS, maar ziet nog geen andere initiatieven om met producenten in gesprek te blijven.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han van der Heide

  Ikvraag u dringend om uit de 'Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja' (RTRS), te stappen, waar gesproken wordt over een verantwoord label voor de Roundup soja. Dit is ook Latijns-Amerika immers zeer omstreden en heeft daar geen enkel maatschappelijk draagvlak onder boerenorganisaties of NGO’s. Het is in de praktijk vooral een platform van grote sojaproducenten, agribusiness en biotechbedrijven als Monsanto.

  Toch met de producenten praten betekent (wordt uitgelegd) als steun en dat is geen goede zaak.
  Soja rijmt bijna op aso: de zakkere en kleinere boeren worden asociaal weggepast voor winst van de grote bedrijven. Bovendien is die Roudup slecht voor het milieu.
  Dus: blijf demnstrtatief weg en bestook vanaf de zijkant deze a-sociale bedoening!

 • no-profile-image

  Nina Holland

  Ondanks de vele oproepen zeggen het WNF en Solidaridad zich niet terug te trekken uit de Ronde Tafel. De koppen zijn nog niet uit het zand. Inmiddels is bekend geworden dat de dagelijkse leiding van de RTRS tijdens promotie-bijeenkomsten in Argentinie, de soja-uitbreiding steunt en zegt dat er in verschillende landen 'desinformatie' verspreidt wordt over de ondbossing en verdrijving van gemeenschappen. Juist in de regio waar de promotie-bijeenkomst plaatsvond, Noord Argentinie, wordt hevig getroffen door grootschalige ontbossing en verdrijving van inheemse Wichi, Kolla en Guarani gemeenschappen.
  Volgende week wordt een internationale verklaring gepubliceerd tegen de RTRS.

  Groeten, Nina Holland namens gifsoja.nl

 • no-profile-image

  Theo Tromp

  WNF en Solidaridad trekken zich niet terug. logisch omdat ze worden gesponsored door de industrie. Beide organisaties hebben een meter boter op hun hoofd. Gifsoja heeft helemaal gelijk! Monsanto is volledig corrupt, koopt gewoon een label.

 • no-profile-image

  Patrick

  Wijlen Prins Bernard was boegbeeld van de WNF. Als Koninklijke familie kun je het niet altijd treffen. Maar met Prins Bernhard hadden ze zeker 2 gezichten in huis gehaald. Hij was een Nazi SS officier dat is bekend, hij heeft ontslag genomen met een brief aan Hitler volgens sommigen, maar hij heeft nooit afstand kunnen doen van zijn denkwijzen en gedachten gangen volgens anderen.
  Zijn banden met Prins Philip van Engelenland was intens. Van Prins Philip (ook oprichter van WNF) is duidelijk dat hij zeer intense en langdurige banden had met echte Nazi`s .
  Beiden propageerden active actie om de wereld bevolking te brengen naar beneden als 2 miljard. Zij staan bekend om hun beperkende gedachten.
  De WNF organsistaie heeft 2 gezichten, zoals veel organisaties. Ze hebben echter een erg hechte band met de Monsanto kliek, hoe dubbelzinnig zijn sommige agenda`s.
  http://american_almanac.tripod.com/naziroot.htm

Of registreer je om te kunnen reageren.