Home

Achtergrond 189 x bekeken

Aanbod huurwoning stijgt

Het aanbod van huurwoningen in Nederland is in maart met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van woningwebsite Direct Wonen. De toename werd vooral veroorzaakt door mensen die hun woning niet verkocht krijgen en die daarom proberen te verhuren. "Particuliere woningbezitters krijgen hun huis niet verkocht. Een heleboel mensen zitten met dubbele lasten en kiezen voor het alternatief verhuren'', zei Direct Wonen-directeur Bianca Arts. De toename van het huuraanbod is niet van de laatste tijd. In januari en februari steeg het aanbod met respectievelijk 30 en 11 procent.

Vooral het aanbod in het duurdere segment (huizen met een huurprijs vanaf 800 euro) nam vorige maand toe. Daardoor stegen de prijzen van huurwoningen met gemiddeld 4,6 procent tot 843 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.