Home

Achtergrond 1 reactie

5,5 miljoen voor landbouwonderwijs Afghanistan

Minister Gerda Verburg (Landbouw) trekt 5,5 miljoen euro uit voor het landbouwonderwijs in Afghanistan.

Door de oorlog in het land zijn veel faciliteiten van het landbouwonderwijs vernietigd, terwijl 85 procent van de bevolking in die sector werkzaam is.

Verburg ondertekende vandaag in de Afghaanse hoofdstad Kabul een overeenkomst. Het geld wordt in samenwerking met het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking uitgetrokken en gaat vooral naar een landbouwinstituut in Kabul. Morgen sluit Verburg haar bezoek aan Afghanistan af.

Minister Verburg zei in Kaboel vertrouwen te hebben in het welslagen van het project. "Al eerder hebben mijn collega Koenders en ik vastgesteld dat in de ontwikkelingssamenwerking veel meer nadruk moet liggen op de landbouw. In een land als Afghanistan is ontwikkeling van de landbouw de sleutel tot de bestrijding van honger en armoede, tot economische ontwikkeling en stabiliteit." Ook tijdens de Afghanistantop eerder deze week in Den Haag is het belang van de landbouw voor de ontwikkeling van Afghanistan uitgesproken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Misschien kunnen ze dan ook wat anders verbouwen dan papaver.

Of registreer je om te kunnen reageren.