Home

Achtergrond 156 x bekeken

Zuid-Holland wil vaart in opruimen verspreid glas

Provincie Zuid-Holland maakt haast met de sanering van verspreid glas.

Dat heeft gedeputeerde Asje van Dijk gezegd tijdens de jaarvergadering van LTO Noord. Dat meldt Nieuwe Oogst. ”Ik wil niet dat er pas in 2015 wordt begonnen met verplaatsen en opruimen van het verspreid liggend glas in de Zuidplaspolder,” aldus Van Dijk. ”Als de bestemmingsplannen dit jaar worden vastgesteld, kunnen we in 2010 of eerder beginnen.”

Van Dijk reageerde op de oproep van LTO Noord Zuidplas. Volgens de organisatie vlot de verplaatsing van circa honderd teeltbedrijven tussen Nieuwekerk aan de IJssel, Gouda en Zevenhuizen-Moerkapelle totaal niet. Sinds 2003 wordt er gepraat, maar veel tuinders weten nog steeds niet wanneer zij worden uitgekocht, stelt de organisatie. Voornaamste probleem vormt de ruimte-voor-ruimte-regeling. Van Dijk erkent het probleem, maar wijst erop dat dergelijke procedures tijd kosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.