Home

Achtergrond 332 x bekeken

Wrakstukken deze week geborgen

De wrakstukken van de Turkse Boeing die vorige week bij Schiphol neerstortte, worden deze week geborgen.

Dat zei Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), woensdag in Den Haag. Mogelijk worden delen van het verongelukte vliegtuig nog naar een andere plek gebracht om verder onderzocht te worden.

De oorzaak van de crash van het toestel van Turkish Airlines bij Schiphol vorige week woensdag, ligt waarschijnlijk deels bij een storing aan een hoogtemeter van het toestel. Dat meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) precies een week na het ongeval. Het gaat om de eerste bevindingen van het onderzoek naar het vliegtuigongeluk.

Omdat het toestel automatisch aan het landen was, werd het automatische gashendelsysteem dichtgetrokken door de storing, zodat het toestel te weinig snelheid hield. Volgens voorzitter Pieter van Vollenhoven van de raad heeft de bemanning hier in eerste instantie niet op gereageerd.

Toen de piloten dat wel probeerden en vol gas gaven, was het te laat, aldus Van Vollenhoven. Het vliegtuig stortte daardoor een kilometer voor de landingsbaan neer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.