Home

Achtergrond 274 x bekeken

Winnaars 2008

De tomatentelers André, Koert en Bart van den Ende en Frank van Kleef uit Middenmeer zijn de winnaars van vorig jaar.

Uit handen van landbouwminister Gerda Verburg ontvingen zij de cheque van 12.500 euro. De ondernemers van het tomatenbedrijf Royal Pride Holland zijn de kwartiermakers in de nieuwe tuinbouwlocatie Agriport A7. Door de open opstelling naar overheden en maatschappelijke organisaties maakt deze locatie een succesvolle ontwikkeling door. Dit bedrijf loopt voorop in de sector als het gaat om vermindering van lichtuitstoot en energie.

Deze vier ondernemers kijken verder dan hun eigen bedrijf. Hun initiatieven leiden ertoe dat de glastuinbouw zicht houdt op een rendabele toekomst in Nederland. Het prijzengeld is niet verbrast. De 12.500 euro werd door het bedrijf zelf en bedrijven waar Royal Pride mee samenwerkt aangevuld tot 185.000 euro. Dat geld is naar drie goede doelen gegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.