Home

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

Wilders grootste in peiling De Hond

Geert Wilders' PVV is in de jongste peiling van Maurice de Hond voor het eerst de grootste partij van het land.

De partij heeft 27 Tweede Kamerzetels in de peiling die De Hond vandaag publiceerde. Het CDA levert ten opzichte van de vorige peiling een zetel in en zakt naar 26, evenals de PvdA die op 21 zou uitkomen als nu verkiezingen werden gehouden. D66 blijft gestaag klimmen. De partij zou volgens De Hond nu 19 zetels behalen. De VVD verliest een zetel en komt uit op 17, vijf minder dan de partij nu in de Kamer bezet.

Wilders liet in een reactie weten "supertrots'' te zijn op de hoge waardering voor zijn partij. Hij waarschuwde wel dat het maar een peiling betreft. "We gaan nu in alle bescheidenheid maar met nog meer enthousiasme keihard werken om het realiteit te maken.''

De PVV-leider is veel in de publiciteit geweest sinds het gerechtshof in Amsterdam in januari bepaalde dat het Openbaar Ministerie (OM) hem moet vervolgen voor mogelijk anti-islamitische uitspraken. Vanaf dat moment zette zijn partij een stevige opmars in de peilingen in. Afgelopen maand speelde de discussie over vrijheid van meningsuiting verder op, nadat Groot-Brittannië Wilders de toegang tot het land had ontzegd.

De populairste krant onder Wilders' aanhang is de Telegraaf. Bij de omroepen zijn de meeste Wildersstemmers te vinden bij de Tros: 42 procent van de leden van die omroep zegt op Wilders te gaan stemmen, aldus De Hond.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Eindelijk gerechtigheid......
  eindelijk loon naar werken voor de moedigste én recht door zee politicus
  Kanjer Geert Wilders!!!
  De enige politicus die ik in staat acht,
  verder te gaan waar Pim Fortuyn helaas
  moest stoppen.
  Geukkig zijn er ook steeds meer boeren die inzien, dat er meer is dan alleen het eigen erf, wat waard is om te verdedigen.
  Nu maar hopen dat Geert niet ook
  gestopt wordt door???

Of registreer je om te kunnen reageren.